U trendu

Turistima preselo letovanje: Oluja na Halkidikiju ruši puteve, kola u blatu (video)

Letovanje u Grčkoj je mnogima preselo u prethodnih 48 sati zbog jake oluje koja je pogodila jednu od omiljenih destinacija za turiste – Halkidiki.

Jake padavine praćene olujnim vetrom naterale su nadležne da evakuišu na desetine ljudi, neki hoteli su poplavljeni, a stotine automobila su završile pod vodom ili u blatu.

Vatrogasci su deset puta morali da izvlače ljude iz zaglavljenih automobila, a angažovane su sve pumpe za ispumpavanje vode.

Gepostet von Kwstas Ouzounis am Montag, 17. Juli 2017

Prema dostupnim informacijama, posebno tešku noć nakon celodnevnih padavina imali su na zapadnoj strani drugog prsta Halkidikija, a problema ima od Neos Marmarasa i Toronija do Sartija, Vuruvurua i Sikije na drugoj obali.

Odroni na putevima, bujice, prevrnuti automobili koje nosi voda, potopljene kuće, apartmani i radnje su paralisale ovaj deo Halkidikija, a šteta se još procenjuje.

Gepostet von Kwstas Ouzounis am Montag, 17. Juli 2017

Ipak, kako kažu nadležni, osim „njih nekolko“ turisti su odlučili da ostanu u svojim smeštajima i čekaju da prođe loše vreme. Predsednik hotelijerske i turističke organizacije Halkidikija je rekao da je jedan broj turista tražio premeštaj, a da je na samom jugu Sitonije nekoliko porodica otkazalo smeštaj.

Temperatura na Sitoniji je trenutno 24 stepena, nema padavina i umereno je oblačno, a temperature iznad 30 stepeni se očekuju tek od ponedeljka, prenosi B92.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.