U trendu

Turković Dodiku: Bezuspešni pokušaji skretanja pažnje sa skandala

SARAJEVO – Ministarka spoljnih poslova BiH Bisera Turković ocenila je danas da predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik bezuspešno pokušava da skrene pažnju sa nezapamćenog diplomatskog skandala u vezi s aferom „Ikona“.

Turkovićeva smatra da je Dodik na međunarodnom nivou osramotio sebe, građane BiH, ali i celu BiH i Rusku Federaciju, i navodi da Ambasada Ukrajine u Bosni i Hercegovini i Ministarstvo spoljnih poslova te zemlje traže vraćanje ikone, za koju tvrde da pripada kulturnom nasleđu Ukrajine, prenosi klix.ba.

Turković je predlažila Dodiku da postupi po predlogu Ministarstva spoljnih poslova Ruske Federacije koje je vratilo ikonu i u rešavanje slučaja uključi Interpol ili Tužilaštvo Bosne i Hercegovine, koje je već formiralo predmet.

„Ukoliko nema ništa sporno, kako on tvrdi, neka ikonu preda istražnim i pravosudnim organima, koji će utvrditi poreklo predmeta i način na koji je ikona stigla u Bosnu i Hercegovinu“, rekla je Turkovićeva.

Ona je takođe poručila Dodiku da se bavi suštinskim problemima građana ili da, kako je navela, „jednostavno ostavi prostor za druge predstavnike iz reda srpskog naroda, koji su spremni da se bore i brinu za srpski, ali i sve ostale narode i građane u Bosni i Hercegovini“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar