U trendu

Turska: Hapšenja odgovornih za izgradnju zgrada srušenih u zemljotresu

ANKARA – Vlasti u Turskoj izdale su naloge za hapšenje više lica, odgovornih za izgradnju zgrada koje su se srušile u katastrofalnom zemljotresu u ponedeljak, prenosi CNN pozivajući se na turske medije.

Vlasnik kompanije koja je gradila uništene zgrade u gradu Adani, Hasan Alpargun, priveden je u subotu u Nikoziji na Kipru, izvestila turska državna novinska agencija Anadolija.

Tužioci u gradu Adani izdali su nalog za hapšenje 62 osobe, u vezi sa istragom o zgradama koje su uništene u zemljotresu jačine 7,8 stepeni.

Mehmet Jašar DŽoškun, za kojeg Anadolija navodi da je izvođač radova na bloku luksuznih visokih zgrada koje su se srušile u provinciji Hatai, takođe je uhapšen u subotu.

DŽoškuna je u petak uhapsila policija na aerodromu u Istanbulu dok je pokušavao da pobegne u Crnu Goru, navodi turska agencija.

Prema izveštaju i izvođač radova Ibrahim Mustafa Undžuoglu priveden je u subotu u Istanbulu, zbog navodnih propusta inspekcija u vezi apartmana Bahar, koji su se srušili u epicentru zemljotresa u Gaziantepu, navodi CNN.

Broj poginulih u zemljotresima koji su pogodili u ponedeljak Tursku i Siriju porastao je na 28.192, saopšteno je sinoć.

Turski potpredsednik Fuat Oktaj rekao je na konferenciji za novinare da je u toj zemlji stradalo 24.617 ljudi.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.