U trendu

Turska negira da Å¡alje vojnike u Siriju

Ministar odbrane Turske Ismet Jilmaz odbacio je optuşbe Damaska da turska vojska šalje vojnike na sirijsku teritoriju i ponovio da njegova zemlja nema nameru to da učini.

„To nije istina. Nemamo nameru da Å¡aljemo vojnike u Siriju“, rekao je sinoć turski ministar pred Parlamentom, javila je agencija Anadolija.

U pismu upućenom Ujedinjenim nacijama, sirijska vlada juče je optuÅŸila Tursku da obezbedjuje vojnu podrÅ¡ku pobunjenicima.  

Sirijsko ministarstvo spoljnih poslova saopÅ¡tilo je da je dvanaest kamiona sa oruÅŸjem i municijom uÅ¡lo iz Turske u Siriju, u pratnji oko 100 naoruÅŸnih muÅ¡karaca, medju kojima ima turskih vojnika i plaćenika.  

Jilmaz je potvrdio da se očekuje dolazak saudijskih aviona F-16 u tursku bazu Indşirlik, prema sporazumu Ankare i Rijada.

Istovremeno je danas sirijska opoziciona Opservatorija za ljudska prava saopštila da kurdske snage napreduju ka provinciji Alep, uprkos trodnevnim artiljerijskim napadima turske vojske.  

Najmanje 26 pobunjenika je poginulo u borbama koje od juče traju u Tal Rifatu, jednom od tri preostala uporišta pobunjenika na severu provincije Alep.  

Opservatorija je saopštila da je juče 350 boraca islamističke frakcije Fajlak el Šam ušlo u Tursku da bi se pridruşili pobunjenicima u Tal Rifatu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar