U trendu

Turski ambasador iz Zagreba ipak opozvan, pa otpuĆĄten

Otpravnica poslova ambasade Turske u Zagrebu Gunaj Babadogan Ertan potvrdila je da je doskoraĆĄnji ambasador te zemlje u Hrvatskoj Ahmet Tuta prvo opozvan, a kasnije i otpuĆĄten iz diplomatije, ali nije navela razlog zaĆĄto.

Ertan je, naime, reagovala na pisanje hrvatskih medija o naglom odlasku ambasadora Tute iz Zagreba rekavơi da su turske diplomate bile razočarane kada su videle da je, na primer, nedeljnik Nacional u fokus stavio, kako tvrdi, neutemeljene navode o tome gde se nalazi turski ambasador.

„Članak očigledno sadrĆŸi dezinformacije i predstavlja obmanjujuću sliku hrvatskoj javnosti o merama koje su preduzete nakon neuspelog puča pokuĆĄanog 15. jula, koji je bio usmeren na podrivanje demokracije i ruĆĄenje demokratskim putem izabrane vlade u Turskoj“, navela je Ertan.

U nameri da, kako je rekla, ispravi netačnosti, Ertan je navela da je Tuta opozvan 8. avgusta ove godine, da je od 27. avgusta radio u centrali, a da je 29. oktobra otpuĆĄten iz javne sluĆŸbe, preneli su hrvatski mediji.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.