U trendu

Turski ambasador iz Zagreba ipak opozvan, pa otpušten

Otpravnica poslova ambasade Turske u Zagrebu Gunaj Babadogan Ertan potvrdila je da je doskorašnji ambasador te zemlje u Hrvatskoj Ahmet Tuta prvo opozvan, a kasnije i otpušten iz diplomatije, ali nije navela razlog zašto.

Ertan je, naime, reagovala na pisanje hrvatskih medija o naglom odlasku ambasadora Tute iz Zagreba rekavši da su turske diplomate bile razočarane kada su videle da je, na primer, nedeljnik Nacional u fokus stavio, kako tvrdi, neutemeljene navode o tome gde se nalazi turski ambasador.

„Članak očigledno sadrži dezinformacije i predstavlja obmanjujuću sliku hrvatskoj javnosti o merama koje su preduzete nakon neuspelog puča pokušanog 15. jula, koji je bio usmeren na podrivanje demokracije i rušenje demokratskim putem izabrane vlade u Turskoj“, navela je Ertan.

U nameri da, kako je rekla, ispravi netačnosti, Ertan je navela da je Tuta opozvan 8. avgusta ove godine, da je od 27. avgusta radio u centrali, a da je 29. oktobra otpušten iz javne službe, preneli su hrvatski mediji.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike