U trendu

Turski ministar: Sukob Rusije i SAD u Siriji bi mogao da zapali Bliski Istok

Potencijalni konflikt izmedju Rusije i SAD u Siriji mogao bi da zapali Bliski Istok, upozorio je danas turski ministar odbrane Nuretin Džanikli.

„Ukoliko se dogodi napad na snage(u Siriji) koje podržava Rusija ili bude napad snaga koje podržavaju SAD, Rusija neće moći da se drži po strani ili će izgubiti svoj uticaj. Tako da mogu da počnu ozbiljni sukobi“, rekao je turski ministar za televiziju 24TV, prenosi ruska agencija TASS.

On je rekao da ta opasnost postoji već duže vreme i da „samo jedna iskra može da zapali ceo region i otvori vrata sukobu“, te je pozvao Rusiju i SAD da deluju uzdržano, a režim Bašara al Asada da prestane da podržava terorističke organizacije.

Američki predsednik Donald Tramp poručio je u sredu Rusiji da se spremi za „nove i pametne rakete“ u Siriji. Tramp je na Tviteru poručio Rusiji da ne bi trebalo da bude partner sa „životinjom koja ubija gasom“ svoje ljude i koja u tome uživa.

Ratna mornarica Rusije će od srede vežbati u blizini obale Sirije, proizlazi iz medjunarodnog upozorenja letačkom osoblju (NOTAM) i navigacionog upozorenja za mornare, prenela je ruska agenciija Interfaks.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar