U trendu

Turskim dronom ubijeno 4 pripadnika Radnicke partije u Iraku

BAGDAD – U napadu turske bespilotne letelice ubijena su četiri militanata Radničke partije Kurdistana (PKK), a jedan je ranjen u severnoj iračkoj provinciji Sulejmanija, saopštila je danas služba za borbu protiv terorizma Iračkog Kurdistana.

Turski dron je pucao na pet osoba koje su se nalazile u svom vozilu u gradu Kalar, navodi se u saopštenju službe, prenosi Rojters.

U Iraku i Siriji je dugo trajala turska kampanja protiv militantnih pripadnika PKK i milicije sirijskih Kurda (IPG), koje Ankara smatra terorističkim grupama, a Turska redovno izvodi vazdušne napade na severni Irak i šalje komandose na tu teritoriju, navodi britanska agencija.

U sredu su dve osobe poginule, uključujući dete, a sedam je povređeno u turskim vazdušnim napadima na Sindžarske jedinice otpora (IBS), miliciju povezanu sa PKK.

PKK je 1984. godine podigla oružanu pobunu protiv Turske, a u tom sukobu, koji je u prošlosti bio uglavnom fokusiran na jugoistočnu Tursku, gde je PKK nastojala da stvori kurdsku državu, do danas je poginulo više od 40.000 ljudi, navodi Rojters.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar