U trendu

Tužilaštvo: Uhapšeni Mulahusić bio u vezu sa Al Kaidom

SARAJEVO – Jasmin Mulahusić, koji je uhapšen u subotu na graničnom prelazu Bosanski Brod, bio je u vezi sa terorističkim organizacijama poput Al Kaide.

Mulahusić je predat Tužilaštvu Bosne i Hercegovine, gde je ispitan u svojstvu osumnjičenog i njega, između ostalog, dovode u vezu s terorističkom organizacijom Al Kaida, prenosi sarajevski portal Klix.ba.

„Prema prikupljenim podacima, navedeni osumnjičeni je bio u fokusu interesa sigurnosnih službi stranih zemalja i dovodi se u vezu s osobama bliskim terorističkoj organizaciji Al Kaida i drugim terorističkim organizacijama. Reč je o vrlo kompleksnim istražnim aktivnostima koje prevazilaze pitanja državne sigurnosti Bosne i Hercegovine“, navode iz Tužilaštva BiH.

Portal navodi da je Tužilaštvo pozvalo određene političke subjekte u BiH koji pokušavaju da relativizuju pitanje hapšenja Mulahusića da se suzdrže od neprimerenog ponašanja i otvorenih pritisaka na pravosuđe, ocenjujući da to može imati štetne posledice po međunarodni ugled BiH u oblasti bezbednosti i borbe protiv terorizma.

Navedenog osumnjičenog evidentirali su i istražni organi drugih zemalja, što je rezultat zajedničkog rada u borbi protiv sprečavanja međunarodnih terorističkih aktivnosti, ističe Tužilaštvo.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.