U trendu

Tviter i „Blumberg“ pokreću zajedno striming kanal vesti

Društvena mreža Tviter priprema u saradnji sa medijskom kućom „Blumberg“ 24-časovni striming kanal vesti, u okviru ekspanzije svog video poslovanja, saopštile su dve kompanije.

Novi striming kanal će „udružiti ogromne globalne uredničke i novinske mogućnosti “Blumberga“ s digitalnom snagom Tvitera“, navodi se u zajedničkom saopštenju, prenosi agencija AFP.

Majkl Blumberg, osnivač servisa finansijskih vesti i informacija i bivši gradonačelnik NJujorka, i glavni izvršni direktor Tvitera, DŽek Dorsi, juče su zajedno najavili ovaj projekat na konferenciji za medije u NJujorku.

Striming kanal koji treba da bude pokrenut kasnije ove godine, uključiće sadržaje koje generišu korisnici Tvitera, a koje će proveravati i verifikovati „Blumbergovi“ urednici, uz lajv video izveštaje novinara te novinske kuće.

„Današnji globalni korisnik vesti želi i traži više od onoga što je trenutno dostupno“, naveo je u saopštenju DŽastin Smit, generalni direktor kompanije „Blumberg Media“.

„Sa ovom novom mrežom nastojimo da ponovo inoviramo digitalni doživljaj vesti iz prve ruke“, dodao je on.

Smit je izjavio za Volstrit DŽornal, koji je prvi izvestio o ovom povezivanju, da će nova mreža „biti usmerena na najvažnije vesti za pametan auditorijum širom sveta i da će biti šireg fokusa od naše postojeće mreže“.

Tviterov glavni menadžer za poslovanje Antoni Noto je naveo u saopštenju da „Tviterova brzina i ogromna globalna mreža sadržaja i komentara, uz visok kvalitet i strogo uredništvo “Blumberga“, predstavljaju jedinstvenu i moćnu kombinaciju“.

Finansijski detalji o ovom novom poduhvatu nisu otkriveni.

Akcije Tvitera su posle najave projekta skočile za 6,4 odsto, završivši trgovanje na nivou od 17,53 dolara, najvišem od februara.

Ovaj servis bi mogao da pomogne Tviteru da proširi korisničku bazu, koja je usporila rast u odnosu na konkurentske društvene medije, ocenjuje francuska agencija.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar