U akciji SIPA uhapšena dva lica zbog krijumčarenja oružja

TUZLA – Policijski službenici Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) uhapsili su u okviru operativne akcije „Kliker“ dva lica koja se dovode u vezu sa krijumcarenjem oružja.

SIPA je juče izvršila pretrese na dve lokacije na području Tuzlanskog kantona sa ciljem pronalaska predmeta i dokaza koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnog dela neovlašćeni promet oružja i vojne opreme, saopšteno je danas iz Sipe.

Reč je o nastavku aktivnosti u okviru predmeta koji se vodi u saradnji sa policijskim službenicima Nemačke u vezi sa zaplenom 95 ručnih granata, četiri automatske puške, osam pištolja, više delova razlicitih vrsta oružja, kao i odredena količina municije, prenosi RTRS.

Ovo oružje i municija pronadeno je 18. februara na području Drezdena u vozilu kojim su upravljali državljani BiH i koje je krijumčareno na relaciji BiH -Nemačka.

U saopštenju je navedeno da su tokom dosadašnjih aktivnosti uhapšena dva lica kojima je Sud BiH odredio pritvor, dok su nemački policijski službenici uhapsili četiri državljanina BiH.

Navedene aktivnosti se sprovode po naredbama Suda BiH i Tužilaštva BiH.

(Tanjug)

Napišite komentar