U trendu

U Avganistanu u više napada poginule najmanje 23 osobe

KABUL – U napadima u Avganistanu poginula su najmanje 23 civila i pripadnika snaga bezbednosti, izjavili su danas zvaničnici.

U južnoj provinciji Uruzgan bombaš samoubica aktivirao je vozilo puno eksploziva rano jutros u blizini vojne baze, usmrtivši šest pripadnika snaga bezbednosti, izjavio je član pokrajinskog veća koji nije imao dozvolu da razgovara sa medijima, preneo je AP.

U južnoj provinciji Helmand ubijeno je najmanje pet civila, a petoro je ranjeno u vazdušnom napadu kasno sinoć na periferiji Laškar Gaha, glavnog grada pokrajine, prema rečima Ataulaha Avganije, šefa pokrajinskog veća.

On je rekao da među žrtvama ima dece i žena.

Niko za sada nije preuzeo odgovornost za te napade.

U severnoj provinciji Kunduz, talibanski borci napali su vojni punkt usmrtivši najmanje 12 pripadnika obezbeđenja, izjavio je provincijski zvaničnik.

Prema njegovim rečima, još 10 pripadnika snaga bezbednosti se vode kao nestali i možda su ih zarobili Talibani tokom napada.

Zabihulah Mudžahid, portparol Talibana, preuzeo je odgovornost za napad i rekao da su talibanski borci ubili oko 15 pripadnika snaga bezbednosti i uhapsili 11.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.