U trendu

U avionu Er Fransa se nalazila bomba

Kenijski zvaničnici su potvrdili da je sumnjiva naprava pronađena u toaletu aviona kompanije „Er Frans“ na letu od Mauricijusa do Pariza, bomba, piše „Independent“.

Šest putnika se nalazi na ispitivanju pošto je avion kompanije „Er Frans“ zbog sumnje da se u letelici nalazi bomba, morao da prinudno sleti u Mombasu, rekao je jedan policijski zvaničnik.

Kenijski zvaničnik, koji je insistirao na anonimnosti jer nije ovlašćen da daje izjave za medije, rekao je da je jedan putnik tokom leta u toaletu primetio nešto nalik „ručnom satu postavljenom na kutiju“, preneo je AP.

Putnik je o napravi obavestio kabinsko osoblje, koje je informisalo pilote, što je dovelo do odluke u prinudnom sletanju na aerodrom u kenijskom gradu.

Zvaničnik je dodao da se među putnicima na ispitivanju nalazi i čovek koji je prijavio sumnjivu napravu.

Ministar unutrašnjih poslova Kenije DŽozef Nkajseri rekao je na konferenciji za novinare na aerodromu u Mombasi da se nekoliko osoba iz aviona nalazi na ispitivanju, ne navodeći da li se radi o putnicima ili posadi.

On je kazao da će drugi avion kompanije „Er Frans“ pokupiti one koji se nalaze na ispitivanju, ali ne i koliko će ono trajati.

Avion „boing 777“ na letu 463, sa 459 putnika i 14 članova posade, napustio je Mauricijus u 21 sat po lokalnom vremenu i trebalo je da sleti na aerodrom „Šarl de Gol“ u Parizu u 5 sati i 50 minuta po lokalnom vremenu. a umesto toga sleteo je na aerodrom u Mombasi u jedan sat posle ponoći.

Dva druga leta kompanije „Er Frans“ od SAD do Pariza preusmerena su 18. novembra nakon dojave o bombama, za koje se ispostavilo da su lažne.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar