najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

U Berlinu privedena dvojica osumnjičenih za planiranje nasilja

Dva muškarca, koja su privedena danas u Berlinu u okviru policijske operacije usmerene na jednu islamsku organizaciju, osumnjičeni su da su nameravali da počine „težak akt nasilja koji predstavlja opasnost za državu“, rekla je portparolka berlinske policije Patricija Bremer.

Dva muškarca stara 28 i 46 godina bili su u „kontaktu sa islamističkim pokretom“, navela je policija koja je ipak dodala da nije nadjeno nikakvo oružje ili eksploziv prilikom pretresa.  

Nemački zvaničnici nisu dali nikakvo preciznije objašnjenje o tome šta se sumnja da su njih dvojica planirali, ni šta je policiju dovelo do njihovog hapšenja. 

Policija je ipak ukazala da nije bilo indikacija da je čin nasilja predvidjen u Berlinu. 

Policija je prvo intervenisala danas popodne u prostorijama jedne islamske organizacije koja se nalazi u zapadnom kvartu Šarlotenburg, gde nisu našli „opasne predmete“. 

U okviru iste istrage dva muškaca su zatim privedena u južnom kvartu Bric. Sumnjiv predmet nađen u jednom vozilu pokazao se na kraju da je bezopasan, navela je policija. Deo kvarta bio je evakuisan iz predostrožnposti.

Posle napada 13. novembra u Parizu nemačke vlasti su više puta izjavile da strahuju da će ekstremističke grupe počiniti napade u zemlji. Tako je fudbalska utakmica Nemačka-Holandija otkazana u poslednjem trenutku u nedelji posle napada u Parizu za koji je odgovornost preuzela Islamska država, a zbog neodredjene pretnje.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike