U trendu

U Doboju glasalo čak 99,89 odsto upisanih birača

BANJALUKA – Državljani Srbije u Bosni i Hercegovini u velikom broju izašli su danas na izbore za predsednike, parlament i lokalne u Srbiji, a rekordnih 99,89 odsto od broja upisanih birača glasalo je u Doboju.

Vicekonzul u Generalnom konzulatu Srbije u Banjaluci Perica Nikolić izjavio je da je na na biračkom mestu u Galeriji Centra za kulturu i obrazovanje u Doboju upisan 941 birač.

On je zadovoljan velikom izlaznošću i što su izbori protekli bez problema.

U zapadnokrajiškim opštinama glasalo je 93,6 odsto prijavljenih birača, rekao je Srni predsednik biračkog odbora u Drvaru Jugoslav Đorđević.

Đorđević je precizirao da je do zatvaranja biračkog mesta izašlo 205, od ukupno 219 registrovanih birača.

Naveo je da je izborni proces u Drvaru protekao bez problema.

U Generalnom konzulatu Srbije u Mostaru na biralište je izašlo 82 odsto registrovanih birača, potvrđeno je u Generalnom konzulatu.

Za glasanje u Generalnom konzulatu u Mostaru bilo je registrovano 198 državljana Srbije iz Mostara, Čapljine, Stoca, Širokog Brijega, Nevesinja, Bileće, pišu banjalučke Nezavisne novine.

Na biračkom mjestu u Zvorniku glasalo je 997 ili 92,92 odsto upisanih birača, a u Branjevu 428 ili 90,87 odsto upisanih birača.

U Kancelariji Generalnog konzulata Srbije u Trebinju glasalo je 94 odsto birača, do 20.00 časova kada je ovo biračko mesto zatvoreno, rečeno je Srni u ovoj kancelariji.

Iz Kancelarije su dodali da je izborni proces protekao bez problema.

Za glasanje na izborima u Srbiji na ovom biračkom mestu prijavilo se 567 birača.

Izlaznost u Bijeljini za izbore u Srbiji je 85 odsto, rekao je predsednik biračkog odbora Dejan Zafirov, nakon zatvaranja biračkog mesta u Galeriji Centra za kulturu.

Zafirov je ranije danas naveo da je za glasanje u Bijeljini za izbore u Srbiji upisan 1.531 glasač.

Takođe, velika izlaznost zabeležena je i u Banjaluci.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar