U trendu

U eksploziji u Pakistanu najmanje 52 žrtve

Broj poginulih u napadu na muslimanski hram na jugozapadu Pakistana, za koji je odgovornost preuzela takozvana Islamska država, porastao je na najmanje 52 osobe, a desetine ljudi su povređene, saopštili su lokalni zvaničnici.

Jedan od njih Hašim Galzai rekao je za Rojters da je više od 100 osoba povređeno u eksploziji, koja se dogodila kada se u hramu nalazilo više stotina ljudi.

Hram se nalazi u prokrajini Baludžistan na oko 100 kilometara severno od lučkog grada Karač, gde se više desetina povređenih prebacuje, rekao je lokalni zvaničnik Hakim Nasi.

Ministar unutrašnjih poslova prokrajine Baludžistan Sarfaraz Bugti rekao je da je vojska pozvana da pomogne u spasilačkim operacijama imajući u vidu udaljenost mesta, gde se dogodila eksplozija.

Nije poznato da li je napad izvršio bombaš samoubica ili je uzrok postavljena naparava, dodao je Bugti.

Islamska država preuzela je odgovornost za napad, preneo je ranije danas Rojters pozivajući se na saopštenje koje je objavila novinska agencija te terorističke organizacije Amak.

IS je u saopštenju navela da je najmanje 35 osoba ubijeno, a više od 95 povređeno u napadu, ali su lokalni zvaničnici tada mogli da potvrde samo 25 žrtava napada.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike