U jeku tenzija sa SAD Rusija testira balističke rakete

Ruska vojska izvela je danas niz proba interkontinentalnih balističkih raketa, u jeku tenzija sa SAD povodom Sirije, javlja AFP, uz ocenu da je to najnoviji primer „pokazivanja ruskih mišića“.

Foto: Beta

Foto: Beta

Ruske snage ispalile su raketu koja može da nosi nuklearnu bojevu glavu sa podmornice Pacifičke flote u Ohotskom moru severno od Japana, javila je ruska državna agencija RIA Novosti.

Jedna raketa „topolj“ ispaljena je iz podmornice u Barencovom moru, dok je treća lansirana na lokaciji na severozapadu Rusije, javile su ruske agencije.

Do najnovijeg „pokazivanja moći Moskve“ – koja sprovodi redovne vojne vežbe otkako su njene veze sa Zapadom pogoršane 2014. godine zbog Ukrajine – dolazi u trenutku kada su tenzije pojačane proteklih dana, primećuje francuska agencija.

Zapad optužuje Moskvu da čini potencijalne ratne zločine vazdušnim napadima koje, u znak podrške snagama sirijske vlade, izvodi na delove sirijskog grada Alepa koji su pod kontrolom sirijskih pobunjenika.

Vašington je ranije oštro kritikovao Moskvu zbog, kako tvrdi, „nuklearnih pretnji“ u trenutku kada su odnosi između Istoka i Zapada posle pripajanja Krima Rusiji u martu 2014. pali na najniži nivo otkako je okončan hladni rat, podseća AFP.

(Tanjug)

Ostavite komentar

Ostavite komentar