U trendu

U jezeru i okolini na zapadu Meksika nađeno 13 tela

Ukupno 13 tela pronađeno je u jezeru Čapala i njegovoj okolini na zapadu Meksika, saopštio je glavni tužilac meksičke države Halisko Eduardi Almager, javlja AP.

Almager je u subotu meksičkoj televiziji Milenio rekao da su to najverovatnije tela članova jedne kriminalne grupe koji potiču iz obližnjih zajednica, a ubili su ih bivši saradnici u susednoj državi Mičoakan oko 21. septembra.

Tela 12 muškaraca i jedne žene su očigledno bačena u reku koja se uliva u jezero, a nađena su na suprotnom kraju jezera, koje se nalazi u blizini grada Čapala, popularne destinacije turista i američkih penzionera.

U subotu je i jedan vojnik ubijen u razmeni vatre sa kriminalcima u centralnoj meksičkoj državi Guanahuato, dan nakon što je pet vojnika ubijeno u zasedi u severnoj državi Sinaloa.

Kancelarija državnog tužioca u Gauanahuatu saopštila je da su policija i vojnici gonili konvoj od tri vozila u kojima su se nalazili naoružani muškarci kada je došlo do pucnjave u kojoj su vojnici ubijeni.

Izgleda da taj incident nije povezan sa napadom koji je u petak izveden na vojni konvoj u Sinaloi, verovatno s ciljem da se oslobodi ranjeni osumnjičeni narko-diler koji je prevožen ambulantnim kolima u pratnji bezbednosnog konvoja.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar