U trendu

U Kolumbiji pao avion sa 81 osobom, izvlače se preživeli (foto, video)

Avion u kojem se nalazila 81 osoba (72 putnika i 9 članova posade) srušio se kod grada Medellina u Kolumbiji, javlja AFP.

Detalji su još uvek nepoznati, ali zna se da su se u avionu koji se srušio nalazili i članovi brazilske fudbalske ekipe Čapekoense, koja je putovala na finale Južnoameričkog kupa protiv Atletiko Nacionala iz Medelina.

BBC javlja kako se avion, koji je leteo iz Bolivije, srušio u planinskom područuju oko 50 kilometara od Medelina, drugog najvećeg kolumbijskog grada, neposredno pre ponoći po lokalnom vremenu.

https://www.youtube.com/watch?v=rLAxipxm69s

Elkin Ospina, gradonačelnik obližnjeg grada La Keje, utvrdio je kako su na mesto nesreće poslate spasilačke ekipe, i kako se bolnice i ambulante spremaju da prihvate unesrećene.

Gradonačelnik Medelina rekao je da se radi o „tragediji velikih proporcija“, pa dodao kako je moguće da ima i preživelih. Kolumbijska agencija za civilnu avijaciju objavila je informaciju o šest preživelih.

Informacija o preživelima potvrđena je i na službenom sajtu vazdušne luke Medelina, na kojem je objavljeno: „Potvrđeno je da je avion koji je pao prevozio fudblaere Čapekoensea. Ima preživelih.“

Na Tviteru su se pojavili i kratki video snimci dovođenja preživelih u lokalnu bolnicu.

 

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.