najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

U Kolumbiji pao avion sa 81 osobom, izvlače se preživeli (foto, video)

Avion u kojem se nalazila 81 osoba (72 putnika i 9 članova posade) srušio se kod grada Medellina u Kolumbiji, javlja AFP.

Detalji su još uvek nepoznati, ali zna se da su se u avionu koji se srušio nalazili i članovi brazilske fudbalske ekipe Čapekoense, koja je putovala na finale Južnoameričkog kupa protiv Atletiko Nacionala iz Medelina.

BBC javlja kako se avion, koji je leteo iz Bolivije, srušio u planinskom područuju oko 50 kilometara od Medelina, drugog najvećeg kolumbijskog grada, neposredno pre ponoći po lokalnom vremenu.

Elkin Ospina, gradonačelnik obližnjeg grada La Keje, utvrdio je kako su na mesto nesreće poslate spasilačke ekipe, i kako se bolnice i ambulante spremaju da prihvate unesrećene.

Gradonačelnik Medelina rekao je da se radi o “tragediji velikih proporcija”, pa dodao kako je moguće da ima i preživelih. Kolumbijska agencija za civilnu avijaciju objavila je informaciju o šest preživelih.

Informacija o preživelima potvrđena je i na službenom sajtu vazdušne luke Medelina, na kojem je objavljeno: “Potvrđeno je da je avion koji je pao prevozio fudblaere Čapekoensea. Ima preživelih.”

Na Tviteru su se pojavili i kratki video snimci dovođenja preživelih u lokalnu bolnicu.

 

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike