U trendu

U napadima Islamske države u Iraku 35 mrtvih

Najmanje 35 osoba poginulo je u bombaškim napadima u Bagdadu i na jugu Iraka za koje je odgovornost preuzela grupa Islamska država, saopštili su danas irački zvaničnici.

U napadima koji su se dogodili u noći od petka na subotu, takodje je povredjeno više od 50 ljudi, naveli su zvaničnici.

Napadi su izvršeni u trenutku kada iračke snage posle sedmomesečne ofanzive privode kraju povraćaj južnog grada Mosula, uporišta Islamske države u Iraku. Islamske država sada u Mosulu ima kontrolu nad Starim gradom i još nekoliko četvrti Mosula.

Jedan napad se dogodio u Bagdadu, kada su bombaši samoubice aktivirali vozilo s eksplozivom kod kontrolnog punkta u sektoru Abu Dšer, u južnom delu grada. U tom napadu poginule su 24 osobe a 20 su povredjene, rekao je za Frans pres general Saad Man.

Bezbednosne snage su uspele da ubiju jednog od napadača, a drugi je aktivirao eksploziv u vozilu.

Na jugu Iraka bombaš samoubica je digao vozilo u vazduh kod kontrolnog punkta na periferiji grada Basre kada je poginulo 11 osoba a 30 je povredjeno, prema navodima šefa Zdravstvene službe provincije Basra.

Islamska država je u onlajn saopštenju preuzela odgovornost za napad u Basri kao i za bombaške napade u Bagdadu, navodeći da su meta bili šiiti.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.