U trendu

U narednim sedmicama sastanak u Briselu o „mapi puta“ za BiH

SARAJEVO – Predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel i politički lideri u BiH saglasili su se da u narednim sedmicama održe sastanak u Briselu kako bi razradili „mapu puta“ kojom će se utvrditi prioritetne reforme i politički dogovori koji su potrebni za jačanje EU puta za BiH, saopštila Delegacija EU u BiH.

U saopštenju se navodi da je Mišel tokom posete BiH održao sastanke sa članovima Predsedništva BiH i političkim liderima, i da je izrazio spremnost da pomogne ponovno podsticanje dijaloga između svih strana, prenosi Srna.

Ističe se da je cilj ove posete bio da se Mišel upozna sa ključnim prioritetima političkih lidera, ali i da se razmene mišljenja o tome kako dati novi polet reformama koje su potrebne za put BiH ka EU.

„Razgovori su bili značajni i produktivni, a poseban značaj je stavljen na to kako EU može podržati poboljšanje i jačanje funkcionisanja institucija BiH i na taj način poboljšati pružanje usluga, stvaranje radnih mesta, rast i prosperitet za sve građane“, dodaju iz Delegacije EU.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar