U trendu

U Poljskoj se za samo jedan dan utopilo šestoro ljudi a od početka sezone 251 čovek

Samo tokom utorka, kada su Poljaci na plažama masovno potražili spas pred nesnosnom žegom, udavilo se šestoro Poljaka a od početka sezone 251 čovek, saopštio je danas Centar za bezbednosti pri poljskoj vladi.

Centar za bezbednosti je danas uputio apel Poljacima da ne pokušavaju da se rashlade na divljim plažama gde nije bezbedno i da nikako ne ulaze u reke, jezera ili more pošto su popili alkoholno piće jer su to glavni uzroci tragedija. 

„251 osoba udavila se ove sezone. Nemoj biti sledeća žrtva“, apelovao je danas centar na Poljake.

U Poljskoj danas kulminira talas vrućina koje su zahvatile i celu srednju Evropu sa atipičnim temperaturama i preko 36 stepeni i mogućim olujama a meteorolozi su objavili drugi  stepen uzbune, a ni naredni dani neće doneti veće osveženje.

Zbog vrućina skraćeno je radno vreme činovnika u poljskoj državnoj upravi a Glavna inspekcija rada apelovala je na poslodavce da i oni skrate radno vreme zaposlenima, posebno onima čije je radno vreme duže od osam sati.

Policija je i sa početkom vrućina apelovala na Poljake da ne ostavljaju decu u zaključanim parkiranim automobilima kada idu u kupovinu jer se za čas pretvaraju u prave pećnice. Medjutim, u Poznanju je jedan otac na više od 40 minuta ostavio u pregrejanim kolima, predveče ali na temperaturi od 30 stepeni dvoje dece od tri i šest godina, javljaju poljski mediji. 

Prolaznici su primetili da je deci loše i da roditelja nigde nema a po savetu policije razbili su prozore, medjutim otac umesto da zahvali za spas dece, pobesneo je što su mu oštetili automobil.

Poljaci i policija pomažu u ovim vrućinama i životinjama a ovih dana su spasavali i jednog goluba, koga je u kavezu u pregrejanom automobilu ostavio nesavesni vlasnik a veterinari su se posle jedva izborili za njegov život.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.