U trendu

U požaru u islamskoj školi u Maleziji poginulo 24, uglavnom tinejdžera

Dvadesetčetiri osobe, uglavnom tinejdžera, poginule su rano jutros u požaru koji je izbio u spavaonici islamske škole u predgradju glavnog grada Malezije Kuala Lumpura, saopštili su zvaničnici.

Vatrogasci su brzo stigli na mesto posle poziva za pomoć u 5.41 po lokalnom vremenu i trebao im je jedan sat da ugase požar, koji je počeo na gornjem spratu dvospratne zgrade, rekao je šef policije Amar Sing. On je rekao da je nadjeno najmanje 24 izgorela tela, od kojih su 22 dečaci stari izmedju 13 i 17 godina, i dva nastavnika.

Sing je rekao da je 14 djaka i četiri nastavnika spaseno, a da je od njih šestoro odvedeno u bolnicu u kritičnom stanju.

„Verujemo da su umrli od gušenja… tela su bila potpuno izgorela“, rekao je Sing.

Požar je izbio blizu spavaonice dečaka, koji su bili zarobljeni unutra jer je na tom mestu bio jedini ulaz u prostoriju a prozori su s rešetkama, rekao je visoki vatrogasni zvaničnik Abu Obaidat Mohamad Saitalimat. On je dodao da se veruje da je uzrok požara kratak spoj.

Drugi zvaničnik koji nije želeo da mu se navede ime, rekao je da su tela nadjena jedno preko drugog što ukazuje na mogući juriš u pokušaju da pobegnu od vatre.

Sing je rekao da policija još utvrdjuje detalje i istražuje uzrok nesreće.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike