U trendu

U Rusiju dopremljena tela žrtava pada aviona

Avion s posmrtnim ostacima 144 osobe poginule u padu ruskog aviona s 224 putnika i članova posade u subotu u Egiptu sleteo je jutros u Sankt Peterburg, saopštile su lokalne vlasti tog grada.

Rusko Ministarstvo za vanredne situacije saopštilo je da su dopremljena tela prebačena u mrtvačnicu gde treba da budu identifikovana.

Članovi porodice žrtava su predali uzorke DNK za lakšu identifikaciju tela na aerodromu u Sankt Peterburgu gde su dočekali avion.

Egipatske vlasti saopštile su kasno sinoć da su pronađena skoro sva tela u pustinji Sinaja gde se srušio avion.

Rusi su sinoć u Sankt Peterburgu odali poštu preminulima, koji su svi bili Rusi osim tri ukrajinska putnika.

Avion kompanije Metrodžet sa 224 putnika i članova posade srušio se u centralnom delu Sinajskog poluostrva 23 minuta pošto je poleteo s aerodroma u egipatskom odmaralištu Šarm el Šeik.

Ruski saobraćajni zvaničnici naveli su da se avion verovatno se raspao na velikoj nadmorskoj visini pre nego što je dodirnuo tlo, jer su delovi aviona razbacani po velikoj površini od oko 20 kvadratnih kilometara.

Ruski i egipatski istražitelji još ispituju tačne uzroke nesreće, dok je Islamska država preuzela odgovornost za obaranje avona, ali stručnjaci smatraju da je mala verovatnoća da su džihadisti gađali raketama avion.

Nije, medjutim, isključena mogućnost samoubilačkog napada u samom avionu u letu.

(Beta)

Priključite se diskusiji o padu aviona.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.