U trendu

U severni deo Evrope stižu niže, a u južni više temperature

LONDON – Stanovnici severnih područja Evrope trebalo bi da se pripreme na temperature niže od uobičajenih u periodu od decembra do februara, dok će oni u južnim predelima moći da osete toplije vreme, ali uz jače vetrove i kišu, saopštili su danas zvaničnici Meteorološke kompanije „Veder“.

„Novembar je bio produžetak toplijih meseci koji su vladali u Evropi, iako bi u poslednjih deset dana meseca trebalo da dođe do znatnog zahlađenja, naročito širom severoistočne Evrope“, rekao je glavni meteorolog kompanije Tod Kraford, prenosi Rojters.

Prema proračunima ove kompanije koja se nalazi u vlasništvu korporacije IBM, tokom decembra se ponegde u severnom delu Evrope, u nekim zapadnim delovima, može očekivati toplije vreme, ali već u januaru i februaru temperature će biti niže od uobičajenih za to doba godine.

Na jugu Evrope u naredna tri meseca se mogu uglavnom očekivati više temperature od uobičajenih, osim tokom decembra u zapadnim delovima, gde će doći do pada temperatura ispod uobičajenog nivoa.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.