U trendu

U Sijera Leoneu potvrđena tri nova slučaja ebole

Šef nacionalnog centra za lečenje ebole u Sijera Leoneu izjavio je danas da su registrovana tri nova slučaja ebole u delu zemlje u kojem je krajem avgusta ove godine umrla jedna 67-godišnja žena, čime se broj novih slučajeva popeo na četiri.

Alfred Palo Konteh rekao je su nova tri slučaja ebole potvrđena juče. Četvrta osoba koja je obolela od ebole registrovana je 5. septembra i svih četvoro obolelih se nalaze na lečenju.
 
Prema njegovim rečima, svi koji su zaraženi bili s u kontaktu sa ženom koja je 28. avgusta umrla u severnom okrugu Kambia. Da je bila pozitivna na virus potvrđeno je svega nekoliko dana nakon što je bolnicu napustio pacijent za kojeg se verovalo da bi mogao biti poslednji slučaj ebole u Sijera Leoneu.

U epidemiji ebole koja se od kraja 2013. godine proširila Gvinejom, Liberijom i Sijera Leoneom, na zapadu Afrike, umrlo je ukupno 11.300 ljudi. U Sijera Leoneu broj žrtava bio je 4.000. Veruje se da je smrtonosnim virusom koji izaziva visoku temperaturu, jake bolove i krvarenje ukupno bilo zaraženo 28.000 ljudi.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.