U trendu

U Siriji isteklo primirje, bombardovan grad Alep

Napadi iz vazduha izvedeni su večeras na pobunjeničke kvartove u Alepu, manje od dva sata od kad je sirijska vojska proglasila kraj primirja uvedenog uz posredovanje SAD i Rusije koje je trajalo nedelju dana, javlja dopisnik agencije Frans pres.

U bombardovanju je pogodjeno više pobunjeničkih kvartova na istoku grada. Dopisnik je dodao da je bombardovanje jako i da se čuju sirene hitne pomoći dok su požari izbili u više pobunjeničkih četvrti grada.

Sirijska Opservatorija za ljudska prava potvrdila je danas da su u toku napadi iz vazduha na grad Alep i u oblastima zapadno i južno od tog grada, ali nije mogla da navede čiji su avioni.

Komanda sirijske vojske saopštila je danas da je primirje „gotovo“ i optužila pobunjeničke grupe da sabotiraju sporazum Rusije i SAD.

Sirijska vojska je u saopštenju navela da su „naoružane terorističke grupe“ više puta prekršile primirje koje je stupilo na snagu prošle nedelje.

Aktivisti i pobunjeničke grupe su optužile vladu za kršenje primirja, dok su Ujedinjene nacije navele da je sirijska vlada ometala isporuku pomoći, što je ključni deo dogovara o prekidu vatre.

Grad Alep podeljen je od jula 2012. godine na kvartove u kojima su pobunjenici i delove koji su pod kontrolom sirijske vlade.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar