najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

U Siriji ratni zločini, u Alepu gore nego u klanici

Generalni sekretar UN Ban Ki-mun izjavio je danas da oni koji koriste “sve destruktivnije oružje” u Siriji čine ratne zločine i upozorio da je situacija u sirijskom gradu Alepu “gora nego u klanici”, javile su agencije.

Ban je osudio napade na dve najveće bolnice u delovima Alepa koji su u rukama pobunjenika, nazvavši ih ratnim zločinima, prenosi AFP.

“Budimo jasni. Oni koji koriste sve destruktivnije oružje tačno znaju šta rade. Znaju da čine ratne zločine”, rekao je Ban u Savetu bezbednosti.

Britanska agencija navodi, pozivajući se na bolničke izvore, da su ruski ili sirijski vojni avioni danas onesposobili veliku bolnicu u Alepu, a kopnene snage pojačale napad na pobunjeničku četvrt grada koja je pod opsadom.

“Zamislite uništavanje. Ljude sa istrgnutim nogama i rukama. Decu u strašnim mukama kojima niko ne pritiče u pomoć. Zamislite klanicu. Ovo je gore”, zaključio je generalni sekretar UN.

(Tanjug)

1 komentar
  1. Radoslav Radovic

    Moralni bogalju, ako imalo imas savjesti kao covjek, upitaj se gdje to nije klaonica gdje Amerika vodi ratove. i sta si ucinio da to sprijecis, vec slijepo sluzis onima koji su te tu i postavili.

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike