U Spilu uhapšen vođa narko-klana s više od 4,5 kg heroina

SPLIT – Jednog od šefova narko podzemlja na širem splitskom području uhapsila je policija nakon što je u stanu koji je taj 29-godišnjak koristio u Splitu otkrila više od četiri i po kilograma heroina.

Nakon što su ga mesecima pratili, splitski policajci uhapsili su narko bosa, a osim heroina policija je tokom hapšenja pronašla i oko 2,5 kilograma raznih drugih droga koja bi, zajedno s heroinom, na ulici mogla da dostignu vrednost od oko 400 000 evra , prenose danas hrvatski mediji.

Ovom velikom zaplenom i hapšenjem splitsko-dalmatinska policija pohvalila se danas na vanrednoj konferenciji za novinare, izvestivši da 29-godišnjaka prate već mesecima jer ga po zloupotrebama droga znaju već od ranije.
Šef kriminalističke policije u ovoj policijskoj upravi Ante Matković istakao je kako je reč o jednom od nosilaca organizovanog kriminala kada je u pitanju zloupotreba droga na širem splitskom području.

„S obzirom na količinu i sve što smo pronašli vidi se da je droga bila namenjena preprodaji, da je osoba bila naoružana i ovo kriminalističko istraživanje ide dalje kako bi se utvrdila povezanost uhapšene osobe s drugim osobama“, rekao je Matković.
U iznajmljenom stanu koji je uhapšeni koristio policija je pronašla četiri kilograma i 650 grama heroina, 625 grama kokaina, kilogram i 840 grama marihuane, 133 tablete ekstazija, 54 grama amfetamina, tri digitalne vage za precizno merenje težine, pribor i opremu za pakovanje droge, dva pištolja „Glok“ kao i 135 komada municije, saopštila je policija detalje.

Nakon što je nad 29-godišnjakom završila kriminalističko istraživanje, policija ga je sprovela u pritvorsku jedinicu uz krivičnu prijavu zbog neovlašćene proizvodnje i prometa drogama, kao i prekršajnu prijavu zbog nezakonitog posedovanja oružja.

Načelnik Odeljenja za kriminalitet droga Dušan Jenjić izjavio je da je njihov rad kontinuirano usmeren na pojedince i organizovane grupe koje se bave prodajom droga, i da svakodnevno rade na suzbijanju krijumčarenja, prodaje i proizvodnje droge.

On smatra kako je današnja zaplena rezultat takvog policijskog rada, a novinarima je saopštio i podatak da se nabavna cena kilograma čistog heroina kreće oko 25 hiljada evra, a kilogram kokaina 40 hiljada evra, prenose hrvatski mediji.

(Tanjug)

Napišite komentar