U trendu

U Tunisu strahuju od novog terorističkog napada

Premijer Tunisa Habib Esid je danas izjavio da teroristi trenutno pripremaju napade u toj zemlji koji imaju za cilj veliki broj ljudskih žrtava i veliku štetu po tunisku privredu i najavio izgradnju zida uz granicu sa Libijom, kako bi se sprečio ulazak džihadista.

„Verujemo da Tunisu prete teroristički napadi u svrhu stvaranja nestabilnosti, napadi koji imaju za cilj ubistvo što je više ljudi moguće i uništenje privrede“, istakao je Esid, a prenela agencija AP.

Esid je u obraćanju tuniskom parlamentu takođe opravdao uvođenje vanrednog stanja 4. jula, podstaknuto terorističkim napadom islamskih militanata na turiste na plaži u letovalištu Sus 26. juna, kada je ubijeno 38 stranih turista, uglavnom Britanaca.

Tuniske vlasti planiraju da uz granicu sa Libijom izgrade zid dugačak 160 kilometara, rekao je premijer u izjavi za tunisku državnu televiziju i dodao da će izgradnja biti završena do kraja godine.

Esid je dodao da će taj zid, koji će se protezati od obale Sredozemlja ka unutrašnjosti, a gradiće ga vojska, biti opremljen nadzornim centrima sa kamerama.

Veruje se da je napadač odgovoran za napad u Susu, 23-godišnji Sejfedin Rezgi, prošao obuku u džihadističkoj bazi u Libiji.

Napad u Susu je bio već drugi teroristički napad u Tunisu u poslednja tri meseca, nakon što je u Nacionalnom muzeju Bardo u prestonici zemlje 18. marta ubijeno 22 ljudi, uglavnom stranih turista.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar