U trendu

U velikoj akciji u BiH uhapšena i policajka

SARAJEVO – Pripadnica granične policije Bosne i Hercegovine jedna je od više uhapšenih u okviru velike policijske akcije razbijanja kriminalne organizacije koja je danas sprovedena u Hrvatskoj i BiH.

Kako se nezvanično saznaje, sumnja se da je ona pomagala osumnjičenima da drogu prebace u Hrvatsku i to drugim, okolnim putevima, a ne preko samog graničnog prelaza, prenose „Nezavisne“.

U akciji kodnog naziva „Tebra“ na teritoriji Hrvatske i Bosne i Hercegovine zaplenjeno je ukupno 500 kilograma droge skank.

U Hrvatskoj je uhapšeno ukupno 20 osoba, deset u Zagrebu, šest u Splitu, dvoje na Rabu i dvoje na Korčuli.

Prema nezvaničnim informacijama, pojedini uhapšeni se sumnjiče, pored ostalog, za paljenje automobila, premlaćivanje i dilovanje droge.

Među uhapšenima je Đorđe Vuletić Đoko, inače bivši policajac, pripadnik knežijske grupe kome se sudilo u slučaju kriminalnih organizacija.

S njim je uhapšen Tomislav Sablja s kojim je bio uhapšen i pre tri godine, zbog pokušaja krađe automobila.

Uhapšen je i njegov akvokat Andrej Ilić, koji je poznat kao advokat jednog od osumnjičenih na suđenju ubicama Ive Pukanića.

U toku je istraga o tome da li su osumnjičeni povezani sa paljenjem vozila Krešimira Antolića, bivšeg policajca i sadašnjeg šefa za bezbednost Dinama.

(Tanjug)

Napišite komentar