U trendu

U vojsci Rusije 70% najsavremenije opreme

MOSKVA – Oružane snage Rusije biće 70 odsto opremljene potpuno novim, najsavremenijim oružjem i vojnim hardverom, izjavio je danas potpredsednik vlade Jurij Borisov u intervjuu za TV kanal Rosia23.
„Mislim da ćemo po rezultatima ove godine postići željeni iznos, jer ćemo se približiti tome da 70 odsto naoružanja budu sa napredne perspektive vrste oružja i vojne opreme“, rekao je Borisov, prenosi TAS S.
Prema zameniku premijera, državna odbrambena naredenja neće biti narušena zbog pandemije.
„Ruski radnici odbrambene industrije nisu usporili ni u najgorem periodu pandemije. Planovi za 2020. godinu biće sprovedeni. To pratimo prakticno u rucnom režimu“, rekao je Borisov.

Predsednik Rusije Vladimir Putin ranije danas izjavio je da prvi put u svojoj modernoj istoriji Rusija poseduje najnaprednije tipove naoružanja koji mogu da je zaštite od bilo kakvih spoljnih napada.
U čestitki zaposlenima i nekadašnjim radnicima namenske industrije povodom Dana oružara Rusije, Putin je rekao da je to oružje višestruko nadmoćnije od svih postojećih po jačini, snazi, brzini i preciznosti, navodi TAS S.
„Niko u svetu nema takvo naoružanje, ili barem ne za sada“, rekao je Putin.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.