U trendu

U ZG završen protest protiv ekonomskih mera hrvatske vlade

ZAGREB – U Zagrebu je završen masovni protest nezadovoljstva zbog ekonomskih mera hrvatske vlade u organizaciji udruženja Glas preduzetnika, koji je privukao i veliki broj građana među kojima je bilo i mladih.

Prema procenama organizatora na porotestu održanom na centralnom Trgu bana Jelačića je bilo više od 5.000 ljudi.

Protest je podržao i 21-godišnji student, koji je, kako je prenela zagrebačka N1 tv, rekao da sudeći prema situaciji „ovo nije Hrvatska kakvu želi“.

“Tu sam zbog situacije koja vlada u Hrvatskoj. Sotonizuje se privatni sektor, sotonizuje se opozicija s konstruktivnim predlozima, govori nam se da smo destruktivni. Kako ja mogu sa 21 godinom biti destruktivan”, pita on i dodaje da opozicija, na prmer, ima neke konstruktivne inicijative, ali da predsednik vlade Andrej Plenković to naziva spinovi.

Za Plenkovića su, ističe ovaj student, spinovi sve što ide protiv uhlebljivanja.

“ Došao sam da kažem da se sa time ne slažem i da to nije Hrvatska kakvu ja vidim jer Hrvatska je jednako moja kao i njegova, imam pravo da kažem šta mismeta i sa čime se ne slažem“, rekao je on.

Hrvoje Bujas, predsednik udruženja Glas preduzetnika, je za hrvatski portal Index rekao da je na Trg bana Jelačića danas došlo više od 5.000 ljudi.

„U jednom trenutku trgu je bio potpuno pun, je li to pet ili 10.000 ljudi, teško je proceniti“, rekao je Bujas.

Rekao je i da su na protesti „ljudi rekli sve što je trebalo“ i dodao da je to demokratija.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.