U trendu

Ublažena stroga epidemiološka ograničenja u Pekingu

PEKING – Prvi put posle više od mesec, danas su otvoreni restorani u većem delu Pekinga, a ublažavaju se i druga epidemiološka ograničenja, nakon što su vlasti, u okviru državne strategije nulte tolerancije na korona virus uspešno suzbile manju epidemiju kovida-19 u glavnom gradu Kine.

Muzejima, bioskopima i teretanama je dozvoljeno da rade sa 75 odsto kapaciteta, a dostavljači ponovo mogu da donose narudžbine direktno na vrata klijenata, umesto da ih, kao do sada, ostavljaju na ulazu u stambena naselja, prenosi AP.

Povratak u skoro normalno stanje primenjivaće se u gotovo celom Pekingu osim u jednom celom kvartu i delu drugog gde epidemija još uvek nije u potpunosti suzbijena.

Škole, koje su delimično ponovo otvorene otvoriće vrata đacima od 13. juna, a zatim će isto učiniti i dečiji vrtići od 20. juna.

Vlasti 22-milionskog Pekinga su sprovele više ciklusa masovnog testiranja i naredile zatvaranje zgrada i stambenih kompleksa čim su otkriveni novi slučajevi infekcije korona virusom kako bi se zaustavila epidemija u kojoj je tokom šest nedelja zaraženo oko 1.800 ljudi.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar