Udovica Helmuta Kola napravila haos na sahrani

Svega nekoliko dana nakon smrti „ujedinitelja Nemačke“ Helmuta Kola, pokazala se velika podeljenost među članovima njegove porodice oko nasledstva.

Dugogodišnja svađa između Kolove udovice i dvojice sinova iz prethodnog braka dostigla je novi nivo kada je udovica zabranila jednom od sinova da uđe u kuću u kojoj je odrastao da oda počast ocu, prenosi AFP.

Kako se navodi, kada je Valter, jedan od sinova Helmuta Kola hteo da sa decom uđe u kuću i oda počast ocu, policija mu je rekla da ide i da ne može da uđe u porodičnu kuću.

Nakon toga, on je u saopštenju medijima kazao da je „uznemiren bezukusnim ponašanjem Kol Rihter“.

Nemački Špigl prenosi da je Kolova udovica Maike Kol Rihter, planirala da zabrani kancelarki Angeli Merkel da na sahrani održi govor o svom političkom mentoru Kolu, što se može protumačiti kao „gorčina“ zbog toga što je Merkelova „izdala“ Kola kada se okrenula protiv njega 1999. godine.

List prenosi da je Kol Rihter poručila Merkelovoj prošlog petka da će pozvati mađarskog premijera Viktora Orbana da govori na sahrani.

Nemački listovi ocenili su da su se pripreme za sahranu pretvorile u „grotesku“ i upozorile sve strane da „ne ometaju sećanje na istorijsku ličnost sa sitnim egoizmom i arogancijom“.

(Tanjug)

2 komentara
  1. Radoslav Radović

    On je u dubini svoje duše bio Hitler, što govore istorijski događaji koji su se izdešavali dok je vladao Njemačkom.Mržnja prema Slovenima je dosegla kulminaciju razvaljivanjem Jugo-Slavije, a kasnije je sve išlo po planu četvrtog rajha, i danas ide.Preveslao je Gorbačova i napravio jednu Njemačku, a odmah poslije toga svom snagom radio da razvali Jugo-Slaviju zajedno sa Gešnerom i ostalim gadovima oko sebe.

  2. Zoran Zemun

    zlikovac je Srbima priredio rat, krvoprolice, raspad Jugoslavije…I neka se pobiju izmedju sebe, kako je nama tek bilo.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike