U trendu

Udruženje novinara CG dodelilo nagrade za 2020. godinu

PODGORICA – Žiri Udruženja novinara Crne Gore održao je danas sastanak na kome je donelo odluku o dodeli nagrada novinarima tog Udruženja za 2020. godinu.

Žiri je jednoglasno doneo odluku da dodali nagrade za životno delo Radetu Vukićeviću, dopisniku beogradskih medija iz Crne Gore, Ranku Pavićeviću, bivšem novinaru Radija Crne Gore i dopisniku „Dana“ iz Budve i Momčilu Vuksanoviću, osnivaču „Srpskih novina“, srpske TV i radija, navedeno je u saopštenju Udruženja novinara Crne Gore.

Žiri je odlučio da godišnje nagrade za 2020. godinu pripadnu Miši Vujoviću, novinaru „IN4S“, Perici Đakoviću, novinaru i uredniku Novi TV, Ivi Bajković, bivšoj novinarki RTCG-a i bivšoj glavnoj i odgovornoj urednici RTV Budva, Rajki Raičević, urednici političke rubrike u „Danu“.

Nagradu za najbolju reportažu dobio je direktor Radio „Svetigore“ otac Nikola Pejović za reportažu „Litije“.

Nagrada za kolumnu pripala je kolumnisti Mihailu Medenici za kolumnu „Tišina“.

Nagradu za najboljeg fotoreportera dobila je Nikolina Kovačević iz Nikšića za izložbu fotografija „Hapšenje vladike Joanikija“.

Nagrada za najbolji sajt i blog u 2020. godini pripala je Ivanu Miloševiću, uredniku sajta „Srpska24“ i bloga „Srpski odgovor“.

Žiri UNCG u sastavu Dražen Živković, predsednik, Gojko Raičević i Tihomir Burzanović, članovi, odluke je doneo jednoglasno između 50 pristiglih predloga za nagradu.

UNCG je povodom 150 godina novinarstva u Crnoj Gori i 75 godina Udruženja doneo odluku i da prvu spomenicu povodom ovih značajnijih jubileja dodeli prof. dr Zdravku Krivokapiću, koji bi trebalo da bude i predsednik Organizacionog odbora akademije povodom 150 godina novinarstva.

Nagrade i priznanja biće dodeljena 23. januara na Dan novinara Crne Gore uz poštovanje epidemioloških mera, stoji u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.