U trendu

Uhapšen policajac iz Mineapolisa

Policajac iz Mineapolisa koji je snimljen kako kolenom pritiska vrat Dşordşa Flojda, Afroamerikanca koji je bio vezan lisicama i potom umro u pritvoru, uhapšen je danas, potvrdio je komesar Odeljenja za javnu bezbednost u Minesoti Dşon Haringron.

HapÅ¡enje Dereka Čuvina je usledilo posle trodnevnih protesta koji su eskalirali nasiljem jer su demonstranti noćas zauzeli policijsku stanicu u kojoj su radili policajci osumnjičeni za nasilnu smrt DÅŸordÅŸa Flojda i zapalili je.

Čuvin je bio zaposlen u policiji 19 godina.

Trenutno nije poznato šta su očekivane tačke optuşnice.

Američki predsednik Donald Tramp zaprietio je danas na Tviteru da će preduzeti akciju kako bi grad Mineapolis „imao pod kontrolom“, nazivajući demonstrante „razbojnicima“.

Trampov tvit, koji je Tviter označio kao krÅ¡enje pravila o „veličanju nasilja“ usledio je poÅ¡to su demonstranati napali i zapalili policijsku stanicu u Mineapolisu, u kojoj su radili policajci osumnjičeni za nasilnu smrt Flojda.

U Mineapolisu je uvedeno vanredno stanje, a nakon sukoba demonstranata sa policijom na ulice su izašli pripadnici Nacionalne garde SAD.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.