U trendu

Uhapšen službenik Uprave policije Dalivor Ljekočević zbog trgovine drogom

PODGORICA – Službenik Uprave policije Dalibor Ljekočević uhapšen je po nalogu Višeg državnog tužilaštva zbog osnovane sumnje da je počinio krivično delo „neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, pišu podgoričke Vijesti.

Prema nezvaničnim informacijama lista, inspektor zaposlen u Centru bezbednosti Podgorica uhapšen je jutros, a u toku su pretresi i kriminalistička obrada.

Tokom dana Ljekočević će biti priveden na saslušanje u Više državno tužilaštvo u Podgorici.

Policija i tužilaštvo vjeruju da su prikupili dovoljno materijalnih dokaza koji Ljekočevića sumnjiče da se u dužem periodu bavio trgovinom droge jer je mesecima bio pod „budnim okom kolega“.

Ljekočević je optužen sa još nekoliko kolega Centra bezbednosti Podgorica za krivično delo iznuđivanje iskaza u policiji od oštećenog Benjamina Mugoše, ali početak sudskog postupka je nekoliko puta odlagan u Osnovnom sudu u Podgorici.

Mugoša, Marko Boljević i Jovan Grujičić u maju 2020. godine, kako tvrde, pretrpeli su policijsku torturu tokom istrage „bombaških napada“ na kuću državnog službenika Duška Golubovića i lokal Grand.

Inspektor Ljekočević optužen je da je torturom iznuđivao iskaz i od Marka Boljevića, dok za torturu nad Grujičićem još uvek niko nije optužen od službenika Uprave policije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar