U trendu

Uhapšena žena za napad na Konzulat SAD-a u Istanbulu

Turska policija uhapsila je ženu osumnjičenu za jutrošnji napad na Konzulat SAD-a u Istanbulu, pošto su dvojica napadača pobegla kada je lokalna policija uzvratila na njihovu vatru ispred zgrade konzulata, javila je turska televizija NTV.

Napad na Konzulat SAD-a u istanbulskom distriktu Sarijer izveli su muškarac i žena, dodaje lokalna novinska agencija Dogan i navodi da niko nije povređen u tom napadu koji je usledio nekoliko sati posle bombaškog napada na policijsku stanicu u Istanbulu kada je ubijeno dvoje i ranjeno najmanje 10 ljudi.

Istanbulska policija potvrdila je u saopštenju da su trojica policajaca i sedam civila ranjeni u eksploziji, ali nisu naveli broj ubijenih u napadu.

Napad na policijsku stanicu u distriktu Sultanbejli izazvao je delimično rušenje trospratnice i oštećenje oko 20 vozila parkiranih na mestu napada.

Agencije AP navodi da za bombaški napad u Istanbulu za sada niko nije preuzeo odgovornost.

U Turskoj je povećano stanje pripravnosti pošto je pokrenut, kako zvaničnici navode „sinhronizovani rat protiv terorizma“ prošlog meseca, uključujući vazdušne udare protiv Islamske države u Siriji i zabranjene Kurdistanske radničke partije (PKK) sa sedištem u severnom Iraku, ali i pritvora na stotine osumnjičenih kod kuće.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.