U trendu

Uhapšene još dve osobe u vezi s napadom u Mančesteru

Britanska policija uhapsila je rano jutros još dve osobe zbog moguće povezanosti s napadom u Mančesteru.

Do sada je uhapšeno ukupno osam muškaraca, uključujući starijeg brata napadača, i jedna žena u seriji racija u Mančesteru, Viganu i Nanitonu, prenosi Bi-Bi-Si (BBC).

Žena je rano jutros oslobodjena bez podizanja optužnice.

U Libiji su privedeni i otac i mladji brat napadača.

BBC navodi da će britanska premijerka Tereza Mej izraziti zabrinutost prilikom današnjeg susreta s predsednikom SAD Donaldom Trampom jer su dokazi iz istrage napada u Mančesteru procureli u američke medije.

Britanski zvaničnici su bili veoma nezadovoljni kada je list Njujork tajms objavio fotografije s mesta nesreće, uključujući fotografiju uredjaja koji bi mogao da bude „detonator“.

Očekuje se da će Mej o tome razgovarati s Trampom kada se kasnije danas sastanu na samitu NATO-a u Briselu.

Dopisnik BBC-ja Gordon Korera kaže da britanski zvaničnici veruju da su američke policijske službe verovatniji krivac za curenje informacija nego Bela kuća.

Britanska ministarka unutrašnjih poslova Amber Rud već je izjavila da ju je iznerviralo što je identitet napadača objavljen u američkim medijima manje od 24 sata posle eksplozije i da je upozorila Vašington da to ne bi smelo da se ponovi.

Uprkos tome, objavljene su fotografije koje su kasnije preneli i britanski mediji, na kojima se vide delovi bombe, baterija koja je verovatno bila izvor struje i ranac u kojem se nalazio improvizovani uredjaj.

Britanska policija nastavlja da istražuje da li je bombaš samoubica Salman Abedi bio deo šire mreže.

U napadu u ponedeljak veče, posle koncerta američke pevačlice Arijane Grande, poginule su 22 osobe, uključujući decu, a povredjene su 64.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar