U trendu

Ukinuta presuda nastavnicima za seksualno zlostavljanje

Kanadski nastavnik i indonezijski pomoćnik nastavnika pušteni su danas iz zatvora u Indoneziji, u kom su služili kaznu zbog seksualnog zlostavljanja dece, nakon odluke suda da ukine raniju presudu.

Sud je prethodno, u aprilu, Nilu Bentlmenu (45) i Ferdinantu Tjongu odredio kaznu od 10 godina zatvora, na koju su podneli žalbu tvrdeći da su nevini.

Bentlmen i Tjong imali su podršku kolega i direktora škole u Džakarti, te se Bentlmen zahvalio svima koji su „verovali u njih“, dodajući da su srećni zbog toga što je „istina konačno izašla na videlo“.

Oni su pušteni iz zatvora nakon odluke suda u Džakarti da ukine raniju presudu za seksualno zlostavljanje dece koja su pohađala vrtić i koja sada imaju šest i sedam godina. Školu pohađaju deca stranih dilomata i indonezijske elite.

Advokat Bentlmena i Tjonga rekao je da su optužbe za seksualno zlostavljanje motivisane novcem, a to tvrdi i direktor škole, ako i brojni nastavnici.

Majka jednog od deteta tužila je školu tražeći odštetu od 125 miliona dolara, što je sud odbio, navodeći da zlostavljanje nije dokazano.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.