U trendu

UKIP nema nameru da se priključi Pokretu Stiva Benona

BIRMINGEM – Stranka za nezavisnost Ujedinjenog Kraljevstva (UKIP) nema nameru da se priključi antievropskom pokretu Stiva Benona, bivšeg stratega američkog predsednika Donalda Trampa, kaže lider te stranke Dzerard Baten.

„Nisam siguran šta tačno Benan predlaže širom Evrope, ali se UKIP ne uklapa u to. UKIP je britanska stranka koja se zalaže za ciljeve Britanaca“, rekao je Baten Rojtersu i dodao da nikada nije upoznao Benona.

Lider UKIP je naveo da bi se sigurno sastao i razgovarao sa Benonom ukoliko bi dobio poziv, ali da „nema nikakve planove“ sa njim.

Upitan da li očekuje izbore u Britaniji u skorije vreme, Baten je rekao da je stranka spremna, ali da je teško predvideti šta će se dogoditi sa vladom premijerke Tereze Mej.

Benon, bivši strateg Donalda Trampa koji ga je i doveo do Bele kuće, pokušava da napravi široki savez nacionalističkih lidera i partija u Evropi, kako bi na izborima za EP sledeće godine osvojili dovoljno poslaničkih mesta da mogu da blokiraju odluke proevropskih stranaka.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.