U trendu

Ukrajina izdvaja 592 miliona dolara za nastavak letenja

KIJEV – Ukrajinska vlada izdvojila je danas 16,6 miliona grivni (oko 592 miliona dolara) kako bi garantovala nastavak letenja kroz ukrajinski vazdušni prostor, saopštio je premijer te zemlje Denis Šmigal nakon što su pojedine zapadne avio-kompanije najavile da će prestati da lete u Ukrajinu zbog tenzija sa Rusijom.

Šmigal je na društvenim mrežama naveo da su ta sredstva dodeljena kako bi se osigurala bezbednost letenja u Ukrajini „za osiguravajuće i lizing kompanije“, prenosi Rojters.

„Ovom odlukom će se stabilizovati situacija na tržištu putničkog vazdušnog saobraćaja i garantovaće se povratak u Ukrajinu naših građana, koji se trenutno nalaze u inostranstvu“, naveo je Šmigal.

Holandska avio-kompanija KLM, koja je deo grupe Er Frans-KLM, najavila je da će prestati da leti za Ukrajinu zbog eskalacije tenzija sa Rusijom, javila je u subotu novinska agencija ANP.

Saopštenje je usledilo nekoliko sati nakon što je Vlada Holandije pozvala holandske državljane da što pre napuste Ukrajinu zbog bezbednosne situacije, preneo je Rojters.

I nemacka Lufthanza navela je da razmatra obustavljanje letova.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar