U trendu

Ukrajina: Rusi sa 11 raketa tokom noći gađali Kramatorsk

KIJEV – Jedanaest ruskih raketa pogodilo je u dva časa posle ponoći grad Kramatorsk na istoku Ukrajine, saopštio je gradonačelnik Oleksandr Hončarenko.

„Uništene su privatne kuće. Nema informacija o žrtvama. Okupatori uništavaju sve što im se nađe na putu – teroristička taktika“, napisao je Hončarenko je na Fejsbuku, prenosi britanski Gardijan.

I ukrajinski načelnik Oblasne vojne uprave Donjecka Pavlo Kirilenko potvrdio je da je izvršen raketni napad na Kramatorsk u kome je pričinjena materijalna šteta na stambenim objektima, ali da žrtava nije bilo.

„Kramatorsk je ove noći preživeo 11 raketnih napada. Rusi su pogodili civilne objekte. Prema preliminarnim informacijama, oštećene su tri stambene zgrade. Na sreću, niko nije stradao ili povređen“, objavio je na Fejsbuku Kirilenko, prenosi Ukrinform.

Kirilenko je ponovio da Rusi namerno udaraju na civilnu infrastrukturu i pozvao je lstanovništvo da se evakuiše kako bi spasilo živote. Kako je saopšteno, ruske trupe su juče ujutro ispalile rakete S-300 na civilni sektor Kramatorska, oštetivši stambene objekte, navodi Ukrinform.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar