najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Ukrajina sprema tužbu protiv Rusije pred Haškim sudom

Ukrajina priprema parnicu protiv Rusije pred Međunarodnim sudom Ujedinjenih nacija u Hagu, saopštio je ukrajinski ministar pravde Pavel Petrenko televizijskom kanalu „112 Ukrajina“.

Ranije je Kijev već pokrenuo četiri parnice pred Evropskim sudom za ljudska prava protiv Rusije, u kojima traži da se od ruske strane zahteva nadoknada za događaje na Krimu i u Donbasu.

U septembru Kijev planira da pred Evropskim sudom podnese još jednu tužbu protiv Rusije, koja će se ticati zabrane parlamenta krimsko-tatarskog naroda, prenosi Sputnjik.

„Postoji još jedan odvojen slučaj koji mi zajedno s Ministarstvom inostranih poslova pripremamo za Međunarodni sud Ujedinjenih nacija. Neću da govorim detalje, uskoro ćete saznati za njega“, rekao je ukrajinski ministar.

Petrenko je podsetio da je Ukrajina ranije podnela dve tužbe pred Međunarodnim krivičnim sudom koje su u vezi s događajima na „Evromajdanu“ i događajima u Donbasu i na Krimu. Krim je ponovo postao ruski region nakon referenduma koji je održan posle državnog prevrata u Ukrajini.

(Tanjug)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike