najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Ulica u Njujorku dobila ime Muhameda Alija

Gradonačelnik Njujorka Bil de Blazio izjavio je danas da će deo 33. ulice na Menhetnu, u blizini dvorane Medison skver garden (Madison Square Garden), poneti ime legendarnog boksera Muhameda Alija.

Blazio je odluku obrazložio činjenicom da je Ali osam puta boksovao na Medison skver gardenu, ali i željom da se oda počast preminulom “velikom borcu”, koji će biti sahranjen u petak u rodnom Luisvilu, u Kentakiju.

Medison skver garden je jedna od najpoznatijih dvorana na svetu, a u njoj je 8. marta 1971. godine održana “borba veka” izmedju Alija, tada Kasijusa Kleja, i Džoa Frejzera, u kojoj je Ali prvi put poražen posle 31 uzastopne pobede.

Tri godine posle toga, takodje na Medison skver gardenu, Ali, koji je sebe nazivao “Najvećim”, revanširao se Frejzeru za taj poraz.

Promena naziva ulice biće privremena, jer je potrebno da odluku o tome usvoji opštinski savet i ratifikuje gradonačelnik.

“Muhamedu Aliju divio se ceo svet zbog načina na koji je poštovao svoje principe i zalagao se za mir i toleranciju u svetu, i normalno je da Njujork, prestonica sveta, oda počast svetskom šampionu”, rekao je Ričard Gotfrid, član Skupštine države Njujork, nadležan za zonu u kojoj se nalazi Medison skver garden.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike