U trendu

Umrla žrtva trovanja u Ejmsberiju, pokrenuta istraga

Žena koja je otrovana nervnim agensom u britanskom Ejmsberiju je preminula u bolnici, saopštila je policija.

Skotland jard je potvrdio identitet žene koja je umrla od trovanja — u pitanju je 44-godišnja Britanka Don Sterdžes.

Policija je pokrenula istragu o ubistvu nakon što je Don Sterdžes umrla u bolnici u okrugu Solsberiju, saopštio je Skotland jard.

Sterdžesova, majka troje dece, primljena je u bolnicu nakon što je prošle subote otrovana u Ejmsberiju u blizini Solsberija.

Njen partner Čarli Rauli i dalje se nalazi u bolnici u kritičnom stanju nakon što su rukama dotakli kontaminirani predmet.

Britanska policija saopštila je ranije o „ozbiljnom incidentu“ u Ejmsberiju, u blizini Solsberija, gde su dve osobe „izložene nepoznatoj supstanci“ i hospitalizovane u kritičnom stanju.

Načelnik protivterorističke jedinice Skotland jarda Nil Basi prethodno je izjavio da su muškarac i žena u Ejmsberiju otrovani istom supstancom kao i bivši pukovnik GRU Sergej Skripalj i njegova ćerka Julija u Solsberiju.

Ejmsberi je udaljen oko 10 kilometara od Solsberija, gde su 4. marta otrovani bivši agent britanske obaveštajne službe Skripalj i njegova ćerka Julija. London tvrdi da je Rusija umešana u trovanje supstancom A-234, koju britanske vlasti izjednačavaju sa supstancom „novičok“. Moskva to kategorično poriče. Istragu o incidentu trovanja Skripaljevih vodi protivteroristička jedinica Skotland jarda.

(Sputnjik)

1 komentar
  1. Anonimni

    Fabrika u kojoj se proizvodi BAŠ TAJ otrov je udaljena 10 km ( a krivi su Rusi, ha,ha,ha) Misle li ti Englezi da je čitav svijet debilan, KAO ONI ?!

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike