U trendu

Uništene pobunjeničke grupe u zoni obaranja ruskog aviona

Ruska vojska saopštila je danas da je uništila pobunjeničke grupe koje su se nalazile u Siriji, u zoni gde je Turska oborila ruski avion bombarder Su-24.

„Svi teroristi i druge mračnjačke grupe koje su bile u tom regionu su uništene“, rekao je portparol ruskog miinistarstva Igor Konačenkov.

Sirijski opozicioni aktivisti saopštili su da je danas da su izvršeni novi napadi na severu Sirije, nadomak granice s Turskom.

Opservatorija navodi da su ruski avioni izvršili napad, ali još nema informacija o povređenima. U sličnim napadima koji su bili ovom području juče je poginulo sedam, dok je ranjeno deset osoba, prenela je turska novinska agencija Anadolija.

Najveća sirijska opoziciona grupa Sirijska nacionalna koalicija osudila je bombardovanje Azasa, tvrdeći da su meta bili kamioni koji su prenosili humanitarnu pomoć.

Turske snage oborile su ruski borbeni avion Su-24, koji se, prema tvrdnjama Ankare, nalazio u turskom vazdušnom prostoru, dok Rusija navodi da je avion bio iznad Sirije. Oba pilota su uspela da se katapultiraju na vreme. Jednog pilota su ubili sirijski pobunjenici, dok je leteo padobranom, a drugi je živ i vraćen je u bazu nakon što ga je spasila sirijska vojska.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.