U trendu

UP: Policija radi na služaju napada na internat Bogoslovije

PODGORICA – Uprava policije saopštila je danas da cetinjska policija preduzima aktivnosti iz svoje nadležnosti kako bi identifikovali učesnike incidenta koji se dogodio u ranim jutarnjim časovima na Cetinju, ispred internata Bogoslovije u naselju Donje polje.

U toku je, kažu, prikupljanje obaveštenja od očevidaca događaja, izuzimanje snimaka sa nadzornih kamera iz neposredne blizine internata i „rad na identifikaciji učinilaca ovog nemilog događaja.“

„Pripadnici Odeljenja bezbednosti Cetinje preduzeće aktivnosti iz svoje nadležnosti da se učenici Internata osećaju bezbedno i da se zaštiti imovina internata Bogoslovije“, naveli su.

Bogoslovija MCP na Cetinju je o ovom incidentu obavestila policiju, a rektor Bogoslovije Svetog Petra Cetinjskog protojerej-stavrofor Gojko Perović pismom je obavestio ministra policije Sergeja Sekulovića.

Perović je pismu naveo da je grupa od desetak huligana nasrnula na pomenutu zgradu, uzvikujući psovke i pretnje i lomeći školski inventar.

Nasilnici su, kaže, pretili đacima, vređali ih na nacionalnoj i verskoj osnovi, fizički nasrtali i oštetili vrata i prozore na zgradi, a potom dovukli kontejnere koji su se nalazili preko puta ulice i zapalili u njima vatru.

Zatim su se udaljili u pravcu hotela „Grand“ i centra grada uz povike da će ponovo doći narednih noći.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.