U trendu

Upad u džamiju, crtali svastike i bacali petarde

Neidentifikovani napadači upali su nakon jutarnje molitve u džamiju u švedskoj prestonici Stokholmu, ispisali sprejom nacističke svastike i poruke govora mržnje na zidovima i bacali petarde, objavila je lokalna policija.

Zvaničnici džamije su švedskoj agenciji TT izjavili da su svi vernici, osim jednog, napustili džamiju u trenutku napada, kao i da je taj vernik uznemiren zbog toga što se dešavalo, ali da nije povređen, prenosi AFP.

Policija je navela da istražuje incident koji je zabeležila kao vandalizam i krivično delo počinjeno iz mržnje, ali da do sada niko nije uhapšen.

„Ovo nije nešto što se očekivalo… Teško je razumeti šta se dešava u društvu, kako na međunarodnom nivou tako i u našoj sopstvenoj zemlji. Ja više ne prepoznajem Švedsku“, kazao je za TT predstavnik muslimanske zajednice u Stokholmu Mustafa Tumturk, koji je bio jedan od osnivača ove džamije 1985.

AFP navodi da je u Švedskoj poslednjih godina zabeležen porast napada na džamije i izbegličke centre, nakon što je ova zemlja prihvatila rekordan broj izbeglica – 245.000 u 2014. and 2015. godini.

(Tanjug)

1 komentar
  1. Ivica K

    Šta će uopšte džamije u Švedskoj!?

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike