U trendu

Upozorenje Česima da izbegavaju makedonske planine

Češko Ministarstvo spoljnih poslova upozorilo je Čehe da zbog porasta aktivnosti zločinačkih grupa koje zloupotrebljavaju nesreću izbeglica izbegavaju individualne planinske ture u Makedoniji, posebno na granici sa Albanijom i Kosovom.

Zbog velikog broja izbeglica u tranzitu kroz Makedoniju u porastu je aktivnost zločinačkih grupa koje učestvuju u švercu izbeglica i otmicama. Aktivnost tih grupa registrovana je i u udaljenim planinskim oblastima na severu i zapadu zemlje, upozorilo je na svom sajtu češko Ministarstvo.

Češka diplomatija apelovala je i na pojačanu pažnju čeških vozača na glavnom putu za Grčku iz Kumanova do Đevđelije, pošto se na njemu kreću i izbeglice na biciklima i neorganizovane grupe izbeglica koje po balkanskoj trasi pokušavaju da dopru preko Makedonije i Srbije do Madjarske i dalje do Nemačke i skandinavskih zemalja.

Divlja lepota balkanskih planina koju još nije uništila preterana turistička urbanizacija i srdačno gostoprimstvo lokalnih žitelja privlače mnoge Čehe da letovanje provedu na planinskim turama u Albaniji i Makedoniji.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar